La DGT reconeix al jutge que avala les reparacions de Volkswagen sense "coneixements ni competències"

FACUA denuncia que l'organisme que dirigeix ​​Gregorio Serrano s'ha prestat a un escandalós rentat de cara a la multinacional a través de l'enviament d'una carta als afectats pel dieselgate.

La DGT reconeix al jutge que avala les reparacions de Volkswagen sense

La Direcció General de Trànsit (DGT) ha reconegut al jutge que instrueix la causa penal contra el grup Volkwagen per la manipulació fraudulenta dels seus motors dièsel que "no té coneixements ni competències respecte dels defectes detectats ni sobre l'abast de la seva reparació". Malgrat que desconèix si els vehicles perdran prestacions després de la revisió posada en marxa per la multinacional, l'organisme que dirigeix ​​Gregorio Serrano ha elaborat una carta en què s'indica a cada conductor afectat que "ha de" sotmetre-s'hi.

FACUA-Consumidors en Acció denuncia que la carta elaborada per la DGT representa un escandalós rentat de cara a una multinacional imputada dels delictes d'estafa, publicitat enganyosa, frau en subvencions i contra el medi ambient. L'associació representa prop de 7.000 conductors en la causa oberta al jutjat Central d'Instrucció número 2 de l'Audiència Nacional.

"La nostra única col·laboració amb els fabricants consisteix a facilitar les adreces de contacte dels titulars dels vehicles afectats pels defectes de fabricació detectats", assegura a la Subdirecció General de Gestió de la Mobilitat de la DGT en un ofici remès el passat 9 de juny a l'Audiència Nacional.

La DGT no diu la veritat al Jutjat

FACUA denuncia que els responsables de Trànsit no han dit la veritat al Jutjat, ja que la veritat és que la carta amb logotip del Ministeri de l'Interior que ha estat enviada per les filials de Volkswagen a Espanya inclou afirmacions de la mateixa DGT que falsegen la realitat sobre l'origen de les irregularitats en els vehicles i a més insten a fer una revisió les conseqüències són objecte de la instrucció judicial.

L'associació denuncia que en la comunicació remesa als conductors, Trànsit amaga que Volkswagen ha comès un frau per falsejar les emissions contaminants i fer veure que els seus cotxes compleixen la normativa europea. Així, la DGT parla en la seva carta d'una simple "incidència" que "deriva de la instal·lació d'un programari que optimitza els valors d'emissió d'òxids de nitrogen (NOx) en el banc de proves".

FACUA denuncia que seguint la línia iniciada des que va esclatar l'escàndol pel Ministeri d'Indústria, el d'Interior segueix tapant les greus irregularitats comeses per Volkswagen i fa veure que el que ha passat és una innocent anomalia, el que no fa més que induir a error als conductors i desincentivar que emprenguin actuacions judicials contra l'empresa per reclamar les pertinents indemnitzacions.

Gairebé 50.000 afectats units a FACUA

Després de l'esclat de l'escàndol, a finals del 2015, FACUA va constituir una plataforma d'afectats de la que avui formen part gairebé 50.000 propietaris d'automòbils Volkswagen, Audi, Seat i Skoda. Es tracta del major col·lectiu de víctimes del frau de tota la Unió Europea.

A prop de 7.000 dels conductors membres de la plataforma d'afectats de FACUA s'han sumat ja a la causa penal oberta a l'Audiència Nacional contra la matriu de Volkswagen a Alemanya. Els afectats interessats en sumar-se a l'acció judicial a través de l'equip jurídic de l'associació amb l'objecte de reclamar indemnitzacions poden sol·licitar-des del web FACUA.org/QuerellaVW.

L'associació també ha interposat 4.175 denúncies davant les autoritats autonòmiques de consum en nom dels seus socis. Només Galícia ha començat a imposar multes a les filials de la multinacional, la primera de les quals ha estat de 33.800 euros, gairebé el doble del valor del vehicle afectat pel frau. Per la seva banda, Andalusia, Balears i Castella-la Manxa van iniciar expedients sancionadors pel frau massiu, de manera que la quantificació de les multes hauria de tenir en compte el nombre total d'afectats a cada comunitat, enfront de la fórmula utilitzada per Galícia, consistent en imposar una sanció per cada usuari que reclama. Davant l'existència d'una causa penal, les autoritats de consum balear i castellanomanxega van decidir suspendre els seus expedients fins que es dicti sentència.