La meitat d'equips de la màxima categoria els ofereixen

Reial Madrid, Barça, Atlètic ... FACUA denuncia a deu clubs de futbol de Primera pels seus telèfons 902

L'associació insta les entitats a substituir aquests números per altres gratuïts o geogràfics que no suposin sobrecost per als aficionats davant de qualsevol incidència o compra que hagin de gestionar.

Reial Madrid, Barça, Atlètic ... FACUA denuncia a deu clubs de futbol de Primera pels seus telèfons 902

FACUA-Consumidors en Acció ha denunciat a la meitat dels clubs de futbol de Primera Divisió, 10 dels 20, per tenir habilitades línies 902 d'alt cost a través de les que gestionen determinats serveis per als seus socis i aficionats en general, obligant a aquests a realitzar un important desemborsament cada vegada que necessiten atenció telefònica.

Els equips denunciats són Reial Madrid, Barcelona, ​​Atlètic de Madrid, Sevilla, Reial Betis, Girona, Deportivo de la Corunya, Espanyol, Llevant i Alabès.

L'associació remetera els seus escrits a les respectives autoritats de consum autonòmiques que corresponguin a cada club segons el seu domicili: Direcció General de Comerç i Consum de la Comunitat de Madrid (en el cas de Reial Madrid i Atlètic), Direcció General de Comerç i consum de la Junta d'Andalusia (Real Betis i Sevilla), Agència Catalana del Consum (Barcelona, ​​Espanyol i Girona), Kontsumobide del País Basc (Alabès), Subdirecció General de Comerç i consum de la Comunitat Valenciana (Llevant) i Institut Gallec de consum (Deportivo de la Corunya).

Cinc dels clubs denunciats (Barcelona, ​​Atlètic, Sevilla, Girona, i Llevant) no ofereixen cap alternativa al 902 i donen un telèfon genèric per atendre socis, simpatitzants i aficionats en general des de les oficines per a qualsevol tipus d'incidència. Els cinc restants (Reial Madrid, Real Betis, Deportivo, Espanyol i Alabès) tenen oberts prefixos 902 com telèfons principals, però també publiciten números geogràfics.

El Reial Madrid, per exemple, discrimina els aficionats que són socis de què no ho són per oferir-la seva "nova línia" 91. De fet, per a usar el nou número geogràfic, exigeix ​​l'aficionat identificar-se "amb el seu número de soci actual i el PIN nou". Com a alternativa, el club explica que "el telèfon habitual 902 21 20 02 per comunicar amb el Servei d'Atenció al Soci", obert fins ara, segueix també operatiu per a ells.

No obstant això, per a aquells aficionats que no són socis del Reial Madrid, no hi ha opció: estan obligats a anar al 902 32 18 set, la "línia d'informació per aficionats, amb un menú automàtic en el qual disposaran de tota la informació relativa al club". A més, per a assumptes relacionats amb la compra d'entrades o la cessió de seients, el Reial Madrid té en funcionament fins a altres dos nombres 902 diferents. En total, quatre línies d'alt cost operatives.

També conviuen les dues línies en el Deportivo de la Corunya, que ofereix un telèfon general de prefix geogràfic però alhora un 902 "per renovar o donar-se d'alta com a nou soci", o amb l'Espanyol, on hi ha obert una línia geogràfica 93 com telèfon genèric del club, però l'atenció al soci" es gestiona a través d'un 902. Un cas similar és el del Reial Betis, on la centraleta general de l'entitat condueix a un 902, però al mateix temps atén en el seu "oficina d'atenció al bètic "a través d'un telèfon de Sevilla, el 955 26 20 30.

Per la seva banda, a l'Alabès també conviuen línies geogràfiques amb un 902. En concret, mentre el club vitorià atén les compres o incidències relacionades amb productes de la seva botiga oficial a través d'una línia d'alt cost, presenta el seu telèfon central amb un 945 d'Àlaba.

El València va suprimir la seva 902

La resta d'equips de Primera Divisió que únicament ofereixen telèfons geogràfics als aficionats són Vila-real, Athletic, Reial Societat, Celta, Eibar, Màlaga, Las Palmas, Getafe, Leganés i València. En el cas d'aquest últim, el seu web anuncia textualment: "Des del passat 19 de Maig, queda el 963 37 26 26 com a únic número d'atenció per millorar aquest servei i desapareix el 902 01 1919".

En l'àmbit nacional, FACUA ve desenvolupant la campanya #Stop902 para mobilitzar els usuaris contra aquest tipus d'abusos en els telèfons d'atenció al consumidor que promocionen tant empreses de diferents sectors privats, on l'associació ja ha denunciat més d'un centenar de casos, com organismes públics. Per ara, Ryanair i AirBerlin ja han vist com el Govern balear els ha obert dos expedients sancionadors. Els usuaris poden sumar-se a aquesta campanya al web FACUA.org/Stop902.

Recentment, la CNMC també ha expedientat a cinc proveïdors de numeracions 902 per oferir aquestes línies amb el reclam que les empreses obtindran un percentatge dels diners que abonen els usuaris per les trucades, una pràctica prohibida per la legislació de telecomunicacions.