UN FRE A LA INVERSIÓ EN GENÈRICS

FACUA critica el descarat xantatge d'Hisenda i Sanitat a les CCAA per beneficiar Farmaindustria

El Govern condiciona l'ajuda financera a les comunitats a què signin un conveni amb la patronal que garanteix un nivell de despesa pública anual en els productes dels seus laboratoris.

FACUA critica el descarat xantatge d'Hisenda i Sanitat a les CCAA per beneficiar Farmaindustria

FACUA-Consumidors en Acció denuncia el descarat xantatge a les comunitats autònomes per part dels ministres d'Hisenda, Cristóbal Montoro, i Sanitat, Dolors Montserrat, per beneficiar les companyies farmacèutiques.

El Govern condiciona l'ajuda financera a les comunitats a través del Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA) a què signin un conveni amb la patronal farmacèutica que garanteix un nivell de despesa pública anual en els productes dels seus laboratoris i frena amb això la inversió en genèrics, més econòmics.

FACUA adverteix que el Govern es posa al servei de la gran indústria farmacèutica imposant de fet a les comunitats que assumeixin un fosc conveni que desincentiva el desenvolupament de mesures per abaratir la despesa pública en medicaments.

La mesura, assenyala l'associació, representa a més una ingerència injusta del Govern a les competències de les comunitats, ja que redueix la capacitat autonòmica per negociar amb les farmacèutiques, en prevaler la compra de medicaments de les empreses que formen part de Farmaindustria.

El Ministeri d'Hisenda va introduir aquest nou requisit obligatori per autoritzar els 10.276 milions del Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA) acordats per 2017 destinats a Andalusia, Aragó, Astúries, Balears, Cantàbria, Castella-la Manxa, Catalunya, Extremadura, Múrcia i la Comunitat Valenciana.