A LA SEVA WEB SEGUEIX FENT SERVIR UNA LÍNIA DE TARIFACIÓ ADDICIONAL

Catalunya obre expedient sancionador a Wizz Air per usar un 807 en l'atenció al consumidor

Després de la denúncia de FACUA, l'organisme de Consum català també ha expedientat aquesta aerolínia hongaresa per no tenir un telèfon gratuït a l'atenció als consumidors de Catalunya.

Catalunya obre expedient sancionador a Wizz Air per usar un 807 en l'atenció al consumidor

L'Agència Catalana del Consum ha obert un expedient sancionador a l'aerolínia hongaresa Wizz Air després de la denúncia de FACUA-Consumidors en Acció per tenir una línia de tarifació addicional 807 associada al seu telèfon d'atenció al client.

L'associació assenyala en la seva denúncia que el text refós de la Llei General per a la Defensa de Consumidors i Usuaris estableix en l'apartat segon del seu article 21 que els telèfons d'atenció al client no podran suposar "un cost superior a la tarifa bàsica".

Wizz Air usa el número de telèfon de tarifació addicional 807.403.359, que li dóna grans beneficis per cada trucada. El preu és d'1,21 euros per minut des de fix i 1,57 euros per minut des de mòbil, per a l'atenció a clients.

Consum de Catalunya també ha expedientat Wizz Air després de constatar FACUA que no contempla cap telèfon d'atenció al client l'ús sigui completament gratuït per als consumidors de Catalunya, com recull la Llei del Codi de Consum de Catalunya, que en els seus articles 251.2 i 251.4 recorda que "en els serveis bàsics" oferts als usuaris, entre els quals "s'inclouen els transports", l'empresa "ha de disposar d'un servei telefònic d'atenció d'incidències i reclamacions, que ha de ser de caràcter gratuït".

Actualment, aquesta aerolínia hongaresa segueix tenint en el seu web una línia de tarifació addicional 807, tot i l'obertura d'expedient sancionador per Consum de Catalunya.