BLAU PER ALS NENS I ROSA PER A LES NENES

Elles a la cuina i ells a arreglar coses i ser superherois: aix s el catleg sexista de Tedi

FACUA denuncia que la cadena comercial alemanya ha publicat un mostrari que perpetua els estereotips de gnere entre nenes i nens.

Elles a la cuina i ells a arreglar coses i ser superherois: aix s el catleg sexista de Tedi

FACUA-Consumidors en Acció lamenta que la cadena comercial alemanya tedi reprodueixi els rols de gènere en un dels seus últims catàlegs publicitaris.En ell, s'observa una nena figurant que fa de menjar sobre una funda que té dibuixada una cuina i un nen simulant tasques de bricolatge sobre una coberta on hi ha pintat un taller.

L'associació ha observat en la seva anàlisi del catàleg de tedi que hi ha també un apartat dedicat a la decoració de la cambra infantil on es mostra el de les nenes, en color rosa, amb el títol "little princess" (princeseta) mentre que el dels nens, blau, s'associa a la fortalesa i l'heroïcitat amb el text "super hero" (superheroi).

Seguint l'examen al mostrari, FACUA troba que a la catifa que l'empresa alemanya publicita per als nens es llegeix "even a Superhero goes to bed" (fins i tot un superheroi va al llit) i en la de les nenes només "hello" ( hola). Sembla que per a l'empresa les nenes no poden ser heroïnes.

FACUA considera impresentable que des de l'empresa TEDI segueixin reproduint els mateixos clixés sota els quals s'amaguen missatges de caràcter sexista i, que, posteriorment, es van interioritzant en els menors amb el pas dels anys.