L'empresa compta amb una vintena de centres a deu comunitats autònomes

FACUA reclama solucions a iDental per als afectats per els seus tancaments a Barcelona, ​​Granada, Santander i Saragossa

Els equips jurídics de l'associació en els diferents territoris porten des de 2017 tramitant reclamacions dels seus socis al llarg de tot Espanya.

FACUA reclama solucions a iDental per als afectats per els seus tancaments a Barcelona, ​​Granada, Santander i Saragossa

FACUA-Consumidors en Acció reclama a la xarxa de Clíniques iDental que doni solucions als usuaris afectats pel tancament dels seus establiments a Barcelona, ​​Granada, Santander i Saragossa.

Els equips jurídics de l'associació en els diferents territoris d'Espanya porten des de 2017 tramitant les reclamacions dels seus socis.

Socis de FACUA assenyalen que, a més dels tancaments en aquestes quatre ciutats, estan patint una defectuosa prestació dels serveis, la manca d'atenció adequada i, en alguns casos, els ajornaments i les anul·lacions de cites.

Clíniques iDental compta amb una vintena de centres repartits per Andalusia, Aragó, Astúries, Canàries, Cantàbria, Castella i Lleó, Castella-la Manxa, Catalunya, Comunitat de Madrid i Comunitat Valenciana.

Hi ha socis de FACUA que s'han quedat amb els seus tractaments interromputs o sense començar, després d'haver donat una quantitat de diners prèviament a través d'una financera.

Segons informa el web de la ràdio i la televisió catalana, el Col·legi d'Odontòlegs de Catalunya ha rebut, fins al moment, 124 denúncies d'afectats pel tancament de l'establiment de iDental a Barcelona. Els centres de Girona i Tarragona continuen oberts.

Problemes econòmics i impagaments de nòmines a treballadors

Algunes d'aquestes clíniques dentals porten arrossegant problemes econòmics creixents i hi ha treballadors que des de fa un mes no reben els seus salaris, segons indica El Mundo Comunitat Valenciana, que també recull que els mateixos dentistes han denunciat que ja no reben el material necessari per poder realitzar el seu treball clínic.

El mateix mitjà de comunicació compte que els empleats dels cinc establiments iDental a la Comunitat Valenciana (Alacant, Elx, Castelló, Alfafar i València) van a la vaga els pròxims dies 30 i 31 de maig i 1 de juny per l'impagament de les nòmines del mes d'abril. En l'anterior etapa, van estar més de sis mesos sense cobrar per la seva feina.

Una delegada sindical de CCOO a iDental a València assenyala en El Independiente que els empleats no poden "fer implants, ni empastaments ni extraccions. A més, no funciona la màquina de TAC així que els dentistes es neguen a realitzar operacions si no poden fer aquesta prova abans".

Recomanacions als usuaris afectats des de FACUA

L'associació recomana als pacients damnificats pels tancaments de diverses Clíniques iDental que presentin una reclamació per escrit davant l'establiment en el qual s'estigui duent a terme els tractaments odontològics i que ho facin mitjançant burofax o un altre mitjà fefaent.

Així mateix, FACUA aconsella sol·licitar els historials a la clínica. En cas de no obtenir resposta a aquesta sol·licitud, els afectats poden exercir els seus drets davant l'Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD) per restringir el seu dret a accés a dades personals.

L'associació també planteja als usuaris presentar una reclamació davant les autoritats de consum en el cas de vulneració dels drets com a consumidor de la comunitat autònoma en què resideixi l'afectat.

FACUA recorda que en cas de tenir un crèdit vinculat, que és aquell que s'entén com a crèdit que serveix exclusivament per finançar un contracte relatiu al subministrament de béns específics o a la prestació de serveis específics, els afectats poden interposar una reclamació davant els Serveis, Departaments o Defensors del Client de l'entitat financera amb la qual es tingui el crèdit vinculat.

Finalment, l'associació recomana guardar tota la documentació: fullets o material publicitari, pressupostos, contractes dels crèdits vinculats i resguard de pagaments i / o factures.

FACUA reclama tant a les clíniques que actuen sota el nom de iDental, a iDental com a les empreses que financen els tractaments que assumeixin responsabilitats i solucionin aquesta situació amb els pacients damnificats.

L'associació anima els usuaris que hagin resultat afectats pels tancaments d'aquests establiments que reclamin pels perjudicis causats. En qualsevol de les oficines de FACUA poden realitzar la seva consulta i unir-se als socis que ja estan tramitant les seves reclamacions.