Ets víctima d'iDental? Uneix-te a FACUA i defensa els teus drets

FACUA sol·licita la seva personació com a acusació particular en la causa oberta a l'Audiència Nacional.

Ets víctima d'iDental? Uneix-te a FACUA i defensa els teus drets

FACUA-Consumidors en Acció es personarà en el procediment que se segueix a l'Audiència Nacional, que ha assumit la competència per investigar totes les denúncies contra les clíniques iDental. Malgrat que els fets s'han tipificat inicialment com un delicte d'estafa continuada, poden arribar a unir-se a aquest, segons el mateix jutjat, els delictes d'apropiació indeguda, falsedat documental, administració fraudulenta, lesions i delicte contra la salut pública.

Davant les irregularitats comeses en iDental i el tancament dels seus 24 centres, FACUA va constituir una plataforma d'afectats per assessorar-los sobre els seus drets. En l'actualitat, els nostres equips jurídics tramiten milers de reclamacions davant les clíniques i entitats financeres perquè, si escau, paralitzin el cobrament dels tractaments, tornin la totalitat o una part de les quantitats abonades pels usuaris ... Reclamacions a les quals ara se suma la nostra personació com a acusació particular en la causa oberta a l'Audiència Nacional.

¿Només puc defensar els meus interessos si em sumo a la causa judicial?

No, en la causa penal que s'instrueix a l'Audiència Nacional es depuraran les possibles responsabilitats penals i també les civils derivades dels possibles delictes (és a dir, el pagament d'indemnitzacions). A més d'això, qualsevol afectat per un incompliment contractual pot personar-se o emprendre altres accions en via civil.

D'altra banda, tot soci ple de FACUA té dret a tramitar la seva reclamació amb el suport del nostre equip jurídic davant de la clínica o, si escau, davant de l'entitat financera en via extrajudicial. Pots fer-te soci ple prement en aquest enllaç.

¿Qui pot unir-se a la causa a l'Audiència Nacional?

Poden unir-se al procediment judicial tots aquells pacients de iDental que s'hagin vist directament perjudicats per la clínica o pels seus treballadors. En concret, i sense ànim excloent, poden unir-se aquells usuaris que:

Hagin contractat els serveis de iDental i no li hagin començat o finalitzat el tractament.

Hagin patit algun tipus de lesió durant el tractament.

Després d'haver finalitzat el tractament contractat, haguera sorgit algun problema amb el mateix (pèrdua de peces, trencament d'implants, problemes derivats de l'ús de material no homologat o experimental ...).

Hagin estat enganyats pel que fa al tractament recomanat i contractat amb la clínica (per exemple, l'extracció de peces dentals sanes a fi de col·locar implants innecessaris). Com unir-me a la querella?

En FACUA hem posat en marxa un procediment d'actuació per minimitzar els costos que representarà als nostres socis personar-se en el procediment judicial.

Si ets soci de ple dret de FACUA i vols unir-te a la causa penal contra iDental, només hauràs d'abonar una quota extraordinària de 45 euros, quantia que cobreix les despeses de gestió i administració que l'organització tindrà durant el procediment. És una quota única fins que es dicti sentència en la causa penal oberta en el Jutjat Central d'Instrucció número 5 de l'Audiència Nacional. A més d'això, hauràs de seguir sent soci de ple dret, abonant la corresponent quota ordinària durant tot el temps que duri la causa judicial, en ser això el que ens legitima per poder representar als nostres associats de forma individualitzada, de manera que la baixa com tal ens impossibilitaria per continuar amb aquesta representació en el procediment.

Si encara no sóc soci ple, com puc donar-me d'alta?

Si encara no ets soci de FACUA o et vas donar d'alta a la categoria de soci adherit (sense abonar cap quota), per passar a ple només has de prémer en aquest enllaç i seguir els passos que t'indicarem. Si et dónes d'alta aquest mes, només hauràs d'abonar una quota de 58,5 euros que cobreix fins a final d'any.

Puc formar part de la plataforma d'afectats de FACUA encara que no sigui soci ple?

Sí, en el cas que de moment només vulguis rebre informació sobre els teus drets davant el frau iDental sense que l'equip jurídic de FACUA emprengui actuacions en la teva defensa, pots sumar-te a la nostra plataforma d'afectats. Per a això, fes clic en aquest enllaç i dóna-t'hi d'alta com a soci adherit (no hauràs d'abonar cap quota).

Què reclamarà l'equip jurídic de FACUA?

La pretensió principal de FACUA és lluitar perquè es faci justícia i es responsabilitzi penalment aquelles persones que hagin pogut cometre algun delicte contra els consumidors i, amb això, que s'indemnitzi les víctimes afectades. No obstant això, fins que no es tingui coneixement sobre la totalitat dels fets que poguessin ser constitutius de delictes, així com les persones responsables d'aquests, no és possible valorar amb caràcter previ hipotètiques indemnitzacions i les seves quanties. Quantitats que, a més, s'hauran de fixar de forma individualitzada depenent del perjudici causat.

A causa de tot això, el cobrament d'alguna indemnització depèn de diversos factors: l'existència de delictes i la seva condemna, l'acreditació d'un perjudici com a conseqüència de tals delictes així com la solvència econòmica de les persones que puguin ser condemnades.

On era iDental?

Entre mitjans d'abril i de juny de 2018 van tancar les clíniques que tenia iDental a Albacete, Alacant (Elx), Almeria, Astúries (Gijón), Barcelona, Betxí (Castelló), Cobatillas (Múrcia), Còrdova, El Port de Santa Maria ( Cadis), Girona, Granada, Las Palmas de Gran Canària, Madrid (Madrid i Rivas Vaciamadrid), Màlaga, Santa Marta de Tormes (Salamanca), Santander, Segòvia, Sevilla, Tarragona València (València i Alfafar), Valladolid i Saragossa.

Contacta amb FACUA

Si vols contactar amb FACUA, pots trucar al 688.954.954 o acudir a qualsevol de les oficines de l'associació per assessorar-te sobre els teus drets i unir-te als socis que ja estan tramitant les seves reclamacions.

Si vols sumar-te a la plataforma d'afectats per iDental per rebre informació sobre els teus drets, que et representem en la causa penal oberta a l'Audiència Nacional o que t'ajudem a reclamar a l'entitat financera, només has de prémer en aquest enllaç.