Per imposar un preu de manera automàtica entre 2012 i 2013

FACUA veu raquítica la multa d'1,8 milions del Suprem a Vodafone per la seva frau en tarifes de 'roaming'

L'associació critica que les autoritats competents mai instessin a l'empresa a tornar els diners facturats de més als 150.000 afectats i que la sanció no sigui proporcional a la quantitat defraudada.

FACUA veu raquítica la multa d'1,8 milions del Suprem a Vodafone per la seva frau en tarifes de 'roaming'

FACUA-Consumidors en Acció considera raquítica la sanció d'1.869.288 euros que el Tribunal Suprem ha imposat a Vodafone per la seva frau en tarifes de roaming comès entre novembre de 2012 i juny de 2013. La multinacional de telecomunicacions va associar automàticament als clients que sol·licitaven utilitzar els seus serveis a l'estranger amb els plans de preus nacionals RED i Base, sense oferir-los l'opció de triar les tarifes europees o altres alternatives. Aquest frau va ser multat el 2014 per la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) amb 3.116.000 euros, xifra que més tard va ser rebaixada per l'Audiència Nacional, després del recurs de Vodafone, a 1.557.740 euros i ara ha estat revisada a l'alça pel Suprem.

L'associació considera insuficient la xifra estimada pel Suprem, després que la CNMC, en la seva resolució, recollís que el frau va reportar un 128% més d'ingressos bruts a la companyia dels que hagués obtingut en complir la legislació. FACUA lamenta, a més, que les autoritats competents mai instessin a Vodafone a tornar els diners facturats de més als 150.000 usuaris afectats i que la multa aplicada no sigui proporcional a la quantitat defraudada.

La regulació europea establia en aquell moment que quan els usuaris viatjaven a l'estranger se'ls aplicava per defecte la tarifa regulada si no triaven deliberadament un operador. No obstant això, Vodafone activava per defecte als clients que contractaven els plans RED o Base la tarifa Parlar i Navegar a Europa. En ella oferia als usuaris que viatjaven dins de la Unió Europea 20 minuts de veu, 20 SMS i 20 MB de dades per 4 euros al dia (sense IVA).

La Sala del Contenciós-Administratiu del Suprem considera que el frau de Vodafone constitueix una infracció greu de l'article 77.17 de la Llei general de telecomunicacions de 2014, per incomplir les condicions per a la prestació de serveis o l'explotació de xarxes de comunicacions electròniques. La sentència contempla les circumstàncies agreujants de la responsabilitat previstes en la Llei de 2014 pels beneficis elevats que va obtenir l'empresa sancionada, la durada de la infracció (set mesos), el dany causat a 150.000 clients (143.349 línies, el 13,60% dels abonats a una tarifa RED i BASE de Vodafone que tenia associada la tarifa Parlar i Navegar a Europa), i la manca de reparació del dany per no figurar la devolució dels imports. No obstant això, s'aplica l'atenuant de la responsabilitat de la Llei en considerar acreditat que Vodafone va complir amb la mesura cautelar que li va imposar el Consell de la CNMC en el procediment sancionador.

La CNMC va considerar en la seva resolució que Vodafone havia comès una infracció molt greu en incomplir les condicions per a la prestació de serveis de comunicacions electròniques fixades recollides en la Llei 32/2003, de 3 de novembre, general de telecomunicacions. Posteriorment i després del recurs de la multinacional, l'Audiència Nacional va rebaixar a 1.557.740 euros la quantia de la sanció a l'entendre que era més beneficiosa per a l'empresa sancionada aplicar la Llei general de telecomunicacions de 2014, que qualifica la infracció comesa com a greu, davant la del 2013 que la considera molt greu.