FACUA, reacciona davant la manifestació del poder judicial, sobre la sentčncia de l'impost de les hipoteques

L'associació critica la incertesa que genera per als consumidors les declaracions efectuades pel president de la Sala Tercera del Suprem.

FACUA, reacciona davant la manifestació del poder judicial, sobre la sentčncia de l'impost de les hipoteques

El Tribunal Suprem (TS) ha fet públic un comunicat aquest divendres en què explica que deixa en l'aire el futur de la sentència emesa aquest dijous 18 d'octubre, on dictava que havia de ser l'entitat bancària qui es fes càrrec dels costos de l'impost d'actes jurídics documentats, en lloc del consumidor.

En aquest sentit, FACUA recorda que el 2013 el TS va dir que no es podia recuperar el defraudat amb la clàusula sòl per "risc de trastorns greus amb transcendència a l'ordre públic econòmic". Va ser el TJUE qui finalment va dictar una resolució que protegia als consumidors. Ara, el TS pretén fer ús d'un argument similar al que va ser rebutjat pel tribunal europeu. L'associació no entén que tot just un dia després es torni a plantejar una qüestió que prèviament havia resolt amb una sentència ferma.

Per la seva banda, el portaveu de FACUA, Rubén Sánchez, ha afirmat que "això és un escàndol i fa molta pudor. El Suprem paralitza la sentència que diu que els bancs han de pagar l'impost de les hipoteques. Farà ara com el 2013, quan va decidir que no havien de tornar el defraudat amb la clàusula sòl? ¿Haurem d'esperar un altre cop del TJUE?".

Segons explica en una nota el president de la Sala del Contenciós-Administratiu de l'alt tribunal, Luis María Díez-Picazo, s'ha pres aquesta decisió per tractar-se la decisió coneguda ahir d'un "gir radical" en la jurisprudència i tenint en compte "la seva enorme repercussió econòmica i social".