Black Friday: 9 de cada 10 usuaris creuen que s'ofereixen descomptes falsos en una part dels productes

Consideren que aquesta irregularitat es produeix en la gran majoria de comerços, segons una enquesta de FACUA. L'associació convida a destapar amb l'etiqueta #BlackFraude a les xarxes socials.

Black Friday: 9 de cada 10 usuaris creuen que s'ofereixen descomptes falsos en una part dels productes

9 de cada 10 consumidors creuen que la gran majoria de comerços que se sumen al Black Friday s'ofereixen falsos descomptes en una part dels seus productes. Així ho posa de manifest una enquesta realitzada per FACUA-Consumidors en Acció en la qual han participat 3.449 usuaris. Un any més, l'associació convida a utilitzar l'etiqueta #BlackFraude per destapar aquestes estafes a les xarxes socials.

El 88% dels usuaris que han contestat l'enquesta considera que la gran majoria de firmes falsegen part dels descomptes que s'ofereixen en el Black Friday. El 7% pensa que aquestes irregularitats són comeses per la meitat dels comerços i el 4% considera que són molt poques les que ofereixen falsos descomptes. Tan sols l'1% creu que cap establiment incorre en aquestes pràctiques fraudulentes.

Els resultats són fins i tot més negatius que els obtinguts per FACUA anys anteriors. En 2017, el 83% dels enquestats va considerar que la gran majoria de firmes falsejaven descomptes durant el Black Friday, enfront del 82% que va manifestar aquesta opinió un any abans; en 2015, també el 83% va plantejar aquesta valoració.

L'enquesta ha estat realitzada per l'associació a través del seu compte de Twitter. FACUA és la segona organització de consumidors amb més seguidors en aquesta xarxa social a nivell mundial: amb més de 211.000 followers, @facua només té per davant al compte de la revista de la nord-americana Consumers Union, @consumerreports, amb prop de 253.000.