Davant la CNMC

FACUA denuncia Naturgy per no aclarir en les factures quin seria l'import amb discriminació horària

Des d'octubre, les comercialitzadores estan obligades a facilitar la dada als usuaris amb la tarifa semirregulada PVPC. En el cas de l'antiga Gas Natural Fenosa són 2,2 milions de clients.

FACUA denuncia Naturgy per no aclarir en les factures quin seria l'import amb discriminació horària

FACUA-Consumidors en Acció ha presentat aquest divendres una denúncia contra Naturgy (l'antiga Gas Natural Fenosa) davant la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) per no aclarir en les factures dels usuaris amb la tarifa semirregulada (PVPC) quin seria l'import de les mateixes si contractessin la discriminació horària.

FACUA reclama a l'CNMC que procedeixi a obrir un expedient sancionador a Naturgy atès que han transcorregut més de tres mesos des que les comercialitzadores de referència (les que ofereixen la tarifa semirregulada) estan obligades a informar a cada factura de l'import que hauria pagat l'usuari si tingués activada la discriminació horària. Així ho va establir en el seu article 15 el Reial decret llei 15/2018, de 5 d'octubre, de mesures urgents per a la transició energètica i la protecció dels consumidors.

El Reial decret llei va modificar l'article 20.2 del Reial Decret 216/2014, de 28 de març, pel qual s'estableix la metodologia de càlcul dels preus voluntaris per al petit consumidor d'energia elèctrica. El text va passar a plantejar que "en cada període de facturació [les comercialitzadores de referència] han d'incloure en la factura de cada consumidor que tingui contractat el PVPC l'import a què hauria pujat d'haver-se aplicat la resta de modalitats de discriminació horària associades als peatges d'accés que pot contractar el consumidor amb dret a PVPC".

Segons ha publicat eldiario.es, Naturgy ha reconegut que la seva comercialitzadora de referència, comercialitzadora Regulada Gas & Power SA, no està remetent la informació als seus clients amb PVPC i assegura que començarà a fer-ho "com més aviat possible". Segons les últimes dades publicades per la CNMC, corresponents a 30 de juny de 2018, es tracta de 2,2 milions d'usuaris domèstics.

En el seu article 65.6, la Llei 24/2013, de 26 de desembre, del sector elèctric, considera infracció greu "l'incompliment de totes les obligacions de remissió d'informació que derivin de l'aplicació de la normativa vigent". Aquestes infraccions poden ser multades amb entre 600.001 i 6 milions d'euros. En cas d'incompliment reiterat", l'article 64.9 estableix que la infracció passa a ser "molt greu", per a les que es preveuen multes d'entre 6.000.001 euros i 60 milions.