Norwegian compensa amb 3.300 euros a un soci de FACUA i els seus acompanyants per la cancel·lació del seu vol

Dos dels quatre afectats van haver de comprar altres bitllets per poder tornar a la seva ciutat d'origen en la data prevista.

Norwegian compensa amb 3.300 euros a un soci de FACUA i els seus acompanyants per la cancel·lació del seu vol

FACUA Jaén ha aconseguit que la companyia aèria Norwegian compensi a un dels seus socis i els seus tres acompanyants amb 3.319,6 euros per la cancel·lació d'un vol que els va obligar a comprar-ne de bitllets de tornada per poder retornar al lloc d'origen en la data prevista . Les quantitats inclouen precisament l'import del mateix bitllet de tornada que va ser cancel·lat (809,60 euros corresponents a dos bitllets), la compensació corresponent d'acord al Reglament europeu vigent (2.400 euros, és a dir, 600 euros per cada un dels quatre afectats ) i la diferència entre el preu que ells havien pagat per l'aquest vol i el nou que van haver de comprar sobre la marxa per poder tornar a temps (110 euros per dos bitllets).

Manuel Martínez, la seva dona i dos amics van contractar un viatge de vacances des de Madrid a Nova York per a octubre de 2018 amb la companyia aèria ASA Norwegian Air Shuttle. No obstant això, el dia de la tornada, el 18 d'octubre, quan estaven ja a l'aeroport per embarcar de tornada a Madrid, al mateix taulell de la companyia se'ls va indicar que s'havia cancel·lat el vol i que els anava a reubicar en un altre amb sortida un dia després. Aquest canvi els suposava un gran trastorn, atès que els obligava a pernoctar a Madrid, que no era el seu lloc de residència, i a més els anava a impedir incorporar-se al treball en la data prevista per la fi de les vacances.

Donada la situació, aquest soci de FACUA Jaén i la seva dona van preferir comprar vols de tornada amb una altra aerolínia per aquest mateix moment i van reclamar per correu electrònic a Norwegian la cancel·lació dels vols de tornada i la compensació que legalment els corresponia. No obstant això, els seus dos acompanyants van decidir tornar en el vol que els oferia l'aerolínia l'endemà.

Només aterrar a Madrid, Manuel i la seva dona es van dirigir al taulell d'Norwegian de l'aeroport de Barajas Adolfo Suárez per interposar una reclamació formal, però l'empresa no ho va permetre. Tan sols els va admetre les queixes a través de la seva pàgina web. A resposta de la seva sol·licitud, l'aerolínia els va indicar que només procediria a tornar les quantitats abonades corresponents als vols de tornada cancel·lats.

Per aquest motiu, Manuel va decidir posar el cas en mans de FACUA Jaén, que va gestionar la reclamació. En el seu escrit a la companyia, l'associació recordava que Norwegian havia de compensar els afectats amb 600 euros per persona, d'acord amb el que estipula el Reglament Europeu 261/2004 del Parlament i del Consell, d'11 de febrer de 2004, pel qual s'estableixen les normes comunes sobre compensació i assistència als passatgers aeris en cas de denegació d'embarcaments i de cancel·lació o gran retard dels vols. Així, l'article 5 del citat Reglament, relatiu a la cancel·lació de vols, indica que "els passatgers afectats tindran dret a una compensació per part del transportista aeri encarregat d'efectuar el vol d'acord amb l'article 7". Al seu torn, el citat article 7 recull que els passatgers rebran una compensació per valor de 600 euros per a vols no intracomunitaris de més de 3.500 quilòmetres de distància. A més, en reiterada jurisprudència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) s'indica que el dret de compensació existeix encara que s' ofereixi per part de la companyia aèria un vol alternatiu.

Després de la reclamació de l'associació, Norwegian va contestar a FACUA Jaén acceptant els seus arguments. Així, va accedir a tornar els 110 euros de diferència entre els bitllets originals i els que els afectats van haver de comprar per tornar el mateix dia que havien contractat, els 809,6 euros de l'import dels bitllets de l'aerolínia que van ser cancel·lats i els 600 euros per passatger (2.400 euros en total) de compensació per cancel·lació de vol d'acord amb la normativa vigent.