Després de l'actuació de FACUA, Vodafone proposa tirar a un punt net un router pel qual demanava 109 euros

Un usuari de Cantàbria va intentar durant mesos retornar l'equip sense que la companyia li aclarís com. Gairebé un any i mig després, confirma en una carta que no tenia intenció de recuperar-lo.

Després de l'actuació de FACUA, Vodafone proposa tirar a un punt net un router pel qual demanava 109 euros

Després d'exigir durant mesos a un usuari que es va donar de baixa el pagament de 109 euros per un router que no li permetia tornar, Vodafone ha anul·lat el càrrec i convidat a l'afectat a llençar-lo a un punt net. Com a conseqüència de la reclamació presentada per FACUA, la companyia ha posat de manifest de manera implícita que en molts casos, la clàusula per la qual s'obliga als clients a tornar els equips no és més que un parany per intentar cobrar-altra factura després que donin per acabats els contractes, ja que en realitat no se'ls torna a donar ús i acaben tirant.

Després d'haver sol·licitat la portabilitat de la seva línia a una altra companyia, Pedro L.P., un usuari de la localitat càntabra de Santa Creu de Bezana, va demanar a Vodafone l'agost de 2017 que li aclarís com havia de tornar el router. No obstant això, en cap de les nombroses ocasions en què va contactar amb el seu telèfon d'atenció al client el van informar del procediment que havia de seguir. L'usuari va arribar a presentar cinc vegades en una botiga de l'operadora per dipositar l'equip, però es van negar a rebre'l. I després, va rebre una factura de 108,90 euros amb el concepte "indemnització per equip no retornat".

En negar-se a assumir el càrrec, Pedro va començar a rebre comunicacions de Vodafone en la qual li insistien que havia de pagar, En cap d'elles li van aclarir com podia retornar l'equip, ja que l'objectiu de l'operadora no era recuperar-lo, sinó cobrar els 108,90 euros.

És la companyia la que ha de recollir el router

Davant la presa de pèl, a mitjans de l'any passat l'usuari va decidir acudir a FACUA perquè emprengués accions en defensa dels seus drets. L'equip jurídic de l'associació es va dirigir a Vodafone per exigir-li que anul·lés el càrrec i recollís el router. En aquest sentit, l'associació adverteix que si l'equip s'envia al domicili del client quan es dóna d'alta o el porta el tècnic en configurar el servei, la seva recuperació ha de gestionar la mateixa companyia enviant un missatger.

Després de l'actuació de FACUA, Vodafone ha accedit finalment a l'anul·lació de la factura pel router. Quant a la seva devolució, la carta de la companyia, datada gairebé un any després que comencés el conflicte, deixa clar que mai va tenir intenció de recuperar el router: "Un cop estudiada la seva reclamació, volem que informi el Senyor L. que després la devolució del càrrec per no retornar l'equip, no se li reclama el lliurament d'aquest. Per tant, per a col·laborar amb el medi ambient, el pot lliurar en qualsevol punt net de la seva ciutat".