Endesa no et reemborsarà 850 euros: és un frau que només vol les teves dades, alerta FACUA

Una campanya de 'phishing' suplanta a la companyia energètica per a fer-se amb la informació personal dels usuaris mitjançant correus que indiquen un suposat error en la facturació.

Endesa no et reemborsarà 850 euros: és un frau que només vol les teves dades, alerta FACUA

FACUA-Consumidors en Acció alerta d'una campanya de phishing que envia correus electrònics als usuaris simulant ser d'Endesa i informant de la necessitat de confirmar la gestió d'un reemborsament per una factura suposadament mal emesa.

En concret, els afectats reben un correu fraudulent que indica al client d'Endesa que un dels pagaments de la seva factura s'ha realitzat al mateix temps dues vegades. Aquesta suposada fallada en l'emissió de rebuts deriva en el fals reemborsament de 850 euros en el compte del consumidor, per a això cal "confirmar" l'operació.

L'alerta part de l'Oficina de Seguretat de l'Internauta (OSI), dependent de l'Institut Nacional de Ciberseguretat, del Ministeri d'Economia i Empresa. Aquest organisme ha advertit que si l'usuari prem en l'enllaç que acompanya al correu, serà redirigida a una pàgina que simula ser la web oficial d'Endesa. Allí, la falsa web demanarà emplenar un formulari de devolució introduint algunes dades de caràcter personal com el número de telèfon o la informació de la targeta de crèdit/dèbit (nom del titular, número, caducitat i codi de seguretat).

En emplenar les dades personals, la web demanarà ingressar un codi que suposadament rebrem en el nostre telèfon mòbil, encara que realment aquest codi mai arribarà.

La OSI alerta que cap empresa envia per correu electrònic sol·licituds de dades personals dels seus clients per a realitzar reemborsaments. Així mateix, indica que cal tenir precaució en seguir enllaços i descarregar fitxers adjunts de correus, encara que siguin de contactes coneguts. Si la pàgina no té certificat de seguretat en la url, afegeix, no s'ha de facilitar cap mena d'informació personal.

Per a evitar ser víctima d'aquest tipus de fraus, FACUA recomana no introduir en cap cas dades personals o bancàries en pàgines web que no inspirin confiança ni obrir o respondre a correus de desconeguts.

D'igual forma, si un usuari ha estat víctima d'aquest frau, l'associació aconsella vigilar periòdicament la informació que circula per internet per a detectar si les seves dades estan sent utilitzats sense el seu consentiment. En cas afirmatiu, l'afectat té a la seva disposició els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició al tractament de les seves dades personals. Si es tractés dels financers, FACUA recomana acudir al banc per a prendre les mesures de seguretat oportunes.