Revenda: Després de la denúncia de FACUA, Catalunya obre expedient sancionador a una filial de Ticketmaster

Hores després de sortir a la venda, la web de la plataforma anunciava que les entrades estaven esgotades i les oferia per fins al triple del seu preu original.

Revenda: Després de la denúncia de FACUA, Catalunya obre expedient sancionador a una filial de Ticketmaster

Després de la denúncia presentada per FACUA-Consumidors en Acció el novembre de 2016, l'Agència Catalana de Consum ha incoat expedient sancionador a una filial de Ticketmaster per dedicar-se a la revenda d'entrades d'espectacles. Durant anys, la plataforma propietat del grup multinacional Live Nation Entertainment ha desenvolupat aquest negoci paral·lel malgrat que està prohibit expressament per la legislació de les comunitats autònomes on tenien lloc els esdeveniments.

En repetides ocasions, el dia que Ticketmaster treia a la venda les entrades de concerts amb gran demanda de públic, la seva plataforma web fallava durant hores per a, immediatament després, indicar que ja s'havien venut totes i convidar a adquirir-les en revenda a través de la seva filial Seatwave. Va arribar un moment en què l'empresa ni tan sols instava a visitar una altra web, sinó que les ofertes de Seatwave, que arribaven a triplicar els preus oficials, apareixien directament en la pàgina de Ticketmaster.

Retard desproporcionat

FACUA lamenta el desproporcionat retard en la tramitació de la seva denúncia per part de l'organisme de la Generalitat, que ha trigat gairebé dos anys i mig a comunicar-li la seva decisió d'obrir expedient sancionador a Seatwave España SL. Aquesta marca va deixar d'operar l'agost de 2018 després de veure's embolicada en nombroses polèmiques i denúncies. Així ho va anunciar Ticketmaster a través d'un comunicat de premsa a escala internacional en el qual va assegurar que en 2019 llançaria una altra plataforma en la qual els usuaris podrien comprar o vendre entrades però "al preu original o menor".

"Hem sentit les vostres peticions i us hem escoltat: les webs de mercat secundari (revenda) ja no us convencen i sabem que esteu cansats de veure com altres persones compren entrades només per a vendre-les i obtenir un benefici econòmic", va assegurar Ticketmaster en el seu comunicat. El text obviava que qui més s'havia lucrat amb les revendes era la mateixa empresa, que venia aplicant elevades comissions tant a compradors com a venedors.

Multes de Protecció de Dades i Catalunya

Com a conseqüència d'una altra de les denúncies presentades per FACUA, l'Institut Municipal de Consum de Madrid va intentar inspeccionar a Seatwave España SL i va comprovar que l'empresa havia abandonat tres anys enrere l'oficina de la capital que figurava en el seu web com a domicili de la societat. Davant això, va denunciar els fets davant l'Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD). L'organisme va comprovar que tampoc era real l'altre domicili a Espanya que apareixia en la web, una suposada seu a Barcelona.

L'AEPD va obrir un expedient sancionador a Seatwave España SL per una infracció lleu de la Llei orgànica de Protecció de Dades de Caràcter Personal. Al gener de 2018, l'empresa va acabar pagant una petita multa de 1.200 euros.

En 2016, Ticketmaster va ser multada per l'Agència Catalana del Consum després d'una altra denúncia de FACUA. L'autoritat de consum de Catalunya va decidir que publicitar un macroconcert de The Rolling Stones a preus inferiors als reals només suposava una infracció "lleu" que mereixia una multa de no més de 10.000 euros, una ínfima part dels diners ingressats fraudulentament per l'empresa amb aquestes pràctiques. Dos anys enrere, la banda britànica havia actuat davant 54.000 persones a Madrid, en l'estadi Santiago Bernabeu. L'empresa havia anunciat les entrades ocultant que els preus oferts es veurien inflats amb entre 6 i 25 euros mitjançant un recàrrec que denominava "despeses de distribució".