FACUA i la seva Fundació reben a representants de l'organització de consumidors xilena Conadecus

La trobada s'emmarca dins del Programa de Transmissió d'Experičncies que l'organització duu a terme a Amčrica Llatina.

FACUA i la seva Fundació reben a representants de l'organització de consumidors xilena Conadecus
El president de FACUA, Paco Sánchez Legrán, al costat de més membres de l'associació, explicant als representants de Conadecus la histňria i evolució de FACUA.

FACUA-Consumidors en Acció i la Fundació FACUA han rebut en les seves oficines la visita de diversos membres de la Corporació Nacional de Consumidors i Usuaris de Xile (Conadecus). La trobada ha tingut lloc en la setmana del 26 de novembre.

En concret, els membres de Conadecus que han participat en aquesta experiència han estat Hernán César Calderón, el president de l'organització, María Eliana Díaz, tresorera, així com Brusse Pérez, del departament informàtic, i Camila Alejandra Francois, responsable d'afiliació de l'organització xilena.

Es tracta de la sisena visita d'una representació d'una organització llatinoamericana que rep FACUA dins del Programa de transmissió d'experiències i bones pràctiques per a la construcció de la sostenibilitat social i econòmica de les organitzacions de consumidors, desenvolupat des de principis de 2017 per l'associació en col·laboració amb la Fundació FACUA i la Fundació Ciutadana per un Consum Responsable de Xile.

Amb la visita de Conadecus, FACUA i la seva Fundació pretenen donar a conèixer i aprofundir en la metodologia i experiències de FACUA en la seva lluita en defensa dels drets dels consumidors per a poder traslladar-la a l'organització xilena. Amb aquest projecte, tant l'organització com la Fundació volen transmetre els seus coneixements per a millorar i enfortir la capacitat de les associacions llatinoamericanes per a fomentar la integració d'associats, tan adherits com que abonin quota.

D'esquerra a dreta, Brusse Pérez, María Eliana Díaz, Hernán César Calderón, de Conadecus; així com Camila Alejandra Francois, de Conadecus, entre María José Jiménez i Miguel Ángel Serrano, del departament d'organitzacions i delegacions territorials de FACUA.

 

Durant la seva visita, FACUA ha fet als representants xilens un recorregut per la història de l'associació i la seva evolució, la forma d'organització, les bases del seu funcionament i la importància de la formació als consumidors per a dotar-los d'eines per a defensar els seus drets enfront dels abusos de les empreses.

FACUA també ha volgut destacar el seu treball quant a les organitzacions i delegacions territorials. Així, ha explicat a l'organització xilena, per exemple, l'estructura organitzativa de FACUA i com participen els associats en decisions de l'organització en l'àmbit estatal, o què realitzar per a superar i evitar la pèrdua de socis.

Els representants de Conadecus també han estat informats del sistema de treball de FACUA i dels seus procediments en l'atenció de les consultes i reclamacions, així en la defensa jurídica dels seus associats davant els tribunals. Van poder conèixer de la mà de les responsables del Departament de Reclamacions els sistemes dels quals disposa FACUA per a aquesta activitat i així implantar-les en la mesura possible en la seva organització.

Rocío Algeciras, directiva de FACUA i responsable del Departament de Reclamacions, al costat dels membres de Conadecus.

 

Així mateix, FACUA va traslladar a l'organització xilena les polítiques de manteniment dels associats així com les estratègies concretes per a foment de l'afiliació de la ciutadania, elements fonamentals per a aconseguir la total independència i sostenibilitat econòmica de l'organització.

Per part seva, també es va explicar als representants xilens la rellevància que té la difusió de les activitats i campanyes que realitza a través del seu web i de les xarxes socials, mostrant el funcionament de Facua.org i com interacciona l'associació tant amb els usuaris com amb els mitjans de comunicació.

Almudena Álvarez, responsable de l'Escola de Formació de la Fundació FACUA, al costat dels membres de l'organització xilena Conadecus.

 

Igualment, FACUA va voler posar rellevància en la tasca de la Fundació FACUA quant a l'Escola de Formació i va poder explicar a Conadecus la metodologia utilitzada per a la coordinació i realització d'activitats formatives.
Per part seva, el president de Conadecus va explicar a FACUA el funcionament de la seva organització a mesura que anava rebent la informació de com gestiona FACUA els diferents departaments.

Visita a les associacions territorials de FACUA

Complementant la transmissió d'experiències de FACUA i la seva Fundació, els representants de Conadecus han pogut visitar l'oficina de FACUA Sevilla situada al carrer Resolana, per a comprovar de primera mà com es realitzen les gestions d'atenció al consumidor. Les activitats emmarcades en aquesta visita a les seus de FACUA i FACUA Sevilla van concloure el divendres 29 de novembre amb una conferència de Calderón sobre la situació social i política de Xile.

José Manuel Valenzuela, del departament d'atenció al consumidor de FACUA Sevilla amb membres de Conadecus durant la seva visita a l'oficina.

 

Posteriorment, el 2 de desembre, tres dels membres de Conadecus van viatjar a Madrid per a visitar la seu de FACUA Madrid, situada al carrer de les Peñuelas. Allí, als representants d'organització xilena se'ls va informar de la història de FACUA Madrid des de la seva creació com a delegació territorial en 2009, del funcionament, organització i organigrama de l'associació i van poder conèixer dades sobre l'evolució del nombre d'associats, consultes, reclamacions, ingressos per quotes, etc.

Així mateix, al costat de membres de la directiva de l'associació van recórrer les instal·lacions de la seu i se'ls va informar del procés que segueix l'atenció de les consultes i reclamacions dels consumidors madrilenys des del moment en el qual l'usuari acudeix a l'oficina fins que finalment s'aconsegueix resoldre el problema.