La Fiscalia alemanya registra la seu de Volkswagen per una recerca sobre un motor dièsel

L'empresa confirma que està vinculat amb el cas dels motors dièsel tipus EA 288, una versió posterior a l'EA 189, que va estar vinculat amb el cas del trucatge dels motors, que es va conèixer en 2015.

La Fiscalia alemanya registra la seu de Volkswagen per una recerca sobre un motor dièsel

Efectius de la Fiscalia de Braunschweig (Alemanya) han registrat aquest dimarts la seu del consorci automobilístic alemany Volkswagen, situada a la ciutat de Wolfsburg, en relació amb un eventual problema amb el motor dièsel EA 288.

Des de la Fiscalia van explicar que els investigadors buscaven amb aquest registre confiscar documents. Davant aquesta situació, la companyia que presideix Herbert Diess va assegurar estar cooperant amb les autoritats, encara que va considerar que la recerca era infundada.

Volkswagen va explicar que l'entrada de les autoritats en la seva seu està vinculada amb el cas dels motors dièsel tipus EA 288, una versió posterior a l'EA 189, que va estar vinculat amb el cas del trucatge dels motors, que es va conèixer en 2015.

L'empresa automobilística va destacar que aquest problema amb el propulsor EA 288 està sent estudiat a través d'una nova recerca i també que això l'havia comunicat a les autoritats corresponents.

El grup alemany va indicar que els vehicles amb el motor EA 288 no presentaven una fallada en el filtre dièsel en les proves i que complien amb els límits d'emissions. La signatura va assegurar que aquest motor no incorpora un programari il·legal de control d'emissions.