Més de 1.600 socis de FACUA presenten demandes contra Volkswagen a Alemanya pel dieselgate'

En elles es reclama la nul·litat del contracte de compravenda perquè el fabricant tingui que recomprar els vehicles o, en defecte d'això, abonar indemnitzacions als consumidors.

Més de 1.600 socis de FACUA presenten demandes contra Volkswagen a Alemanya pel dieselgate'

Més de 1.600 socis de FACUA-Consumidors en Acció afectats pel dieselgate han emprès noves accions judicials contra Volkswagen a Alemanya. En les dues últimes setmanes, han interposat demandes individuals amb els advocats als quals va recórrer la federació de consumidors d'Alemanya Verbraucherzentrale Bundesverband (VZBV) per a presentar allí una demanda col·lectiva a la qual es van sumar centenars de milers de conductors.

Al voltant de 40.000 conductors es van unir a la plataforma d'afectats creada per FACUA després que esclatés l'escàndol de les emissions el setembre de 2015. Després de l'obertura de la causa penal contra multinacional alemanya en l'Audiència Nacional, l'associació va oferir als seus socis de ple dret la possibilitat de personar-se a través del seu equip jurídic.

Inexplicable decisió de l'Audiència Nacional

FACUA està a l'espera que el Tribunal Suprem resolgui el recurs que va presentar davant la decisió del jutge Ismael Moreno de traslladar el cas a la Fiscalia de Braunschweig, a Alemanya. L'associació considera inexplicable que, després d'anys d'instrucció, la justícia espanyola decideixi derivar la causa a l'alemanya, la qual cosa deixa -si el Suprem no ho impedeix- desemparats a tots els consumidors que es trobaven personats en aquest procediment. FACUA entén que la decisió atempta contra el dret a la tutela judicial efectiva i en això ha basat el seu recurs.

Però donada la dificultat que comporta l'èxit en el recurs davant el Tribunal Suprem, l'associació ha estat treballant també en altres alternatives. Després de contactar amb els advocats als quals va recórrer la federació de consumidors alemanya VZBV, aquests van desaconsellar a FACUA la personació dels seus socis en la demanda col·lectiva d'Alemanya amb dos arguments. El primer, que la sentència que s'obtingui només servirà, si és positiva, com a punt de partida per a interposar noves demandes, de caràcter individual, en les quals es reclamin les indemnitzacions. El segon, que si es produeix un acord amb Volkswagen previ a la sentència, consideren que aquest només vincularia a conductors alemanys.

Demandes individuals

Després d'un intent de mediació amb Volkswagen al qual la multinacional es va negar, el bufet alemany va oferir a FACUA l'opció d'interposar demandes individuals a Alemanya en nom dels socis personats en la causa de l'Audiència Nacional que acceptessin, sempre que complissin els requisits de continuar sent propietaris dels vehicles, que aquests no haguessin superat encara els 200.000 quilòmetres i que els compressin entre l'1 de gener de 2010 -hi ha deu anys de prescripció- i el 21 de setembre de 2015, data en què va esclatar l'escàndol del dieselgate. Més de 1.600 han acceptat la proposta i les seves demandes ja han estat interposades en els tribunals alemanys.

En aquestes demandes es reclama la nul·litat del contracte de compravenda perquè Volkswagen tingui que recomprar els vehicles o, en defecte d'això, abonar indemnitzacions als consumidors. Els advocats alemanys han indicat a FACUA que ja han guanyat diversos milers de causes judicials en representació de conductors alemanys i que en molts casos, l'empresa ha accedit a negociar indemnitzacions abans de la celebració dels judicis. El bufet alemany ha presentat les demandes sense cobrar per endavant cap quantitat als socis de FACUA i condicionant els seus honoraris al fet que s'aconsegueixin sentències positives o acords extrajudicials. A més, l'acord blinda als consumidors davant la possibilitat que perdin, ja que no haurien de pagar les possibles costes judicials.