els EUA prohibeix els cigarrets electr˛nics de sabor a fruites

La decisiˇ persegueix reduir el consum creixent entre els joves.

els EUA prohibeix els cigarrets electr˛nics de sabor a fruites

L'Administració d'Aliments i Medicaments (FDA, per les seves sigles en anglès) dels Estats Units ha prohibit la venda de cartutxos per a cigarrets electrònics amb sabor a fruites. La mesura persegueix reduir l'ús creixent d'aquest producte, sobretot entre els més joves, en un moment en el qual a més comença a conèixer-se la vinculació del consum del vapor de THC, component psicoactiu del cànnabis, amb una malaltia pulmonar que ha provocat al voltant de cinquanta morts al país nord-americà i milers d'ingressos hospitalaris.

L'organisme ha deixat fora els cartutxos amb sabor a tabac i els mentolats i ha justificat la seva decisió en un estudi federal que reflecteix que els joves se senten especialment atrets pels sabors de fruites. Un de cada quatre alumnes de secundària admetia haver consumit aquests productes en l'últim mes, pesar que la seva venda està prohibida als menors d'edat.

Les empreses tindran ara un termini de trenta dies per a deixar de distribuir els cartutxos prohibits. Si no ho fan, podrien enfrontar accions reguladores.

Aquesta mesura és el pas més gran d'un govern estatunidenc per a detenir el consum de cigarrets electrònics entre la població adolescent. "Els Estats Units mai ha vist una epidèmia d'ús de substàncies créixer tan ràpidament com aquesta actual epidèmia de l'ús de cigarrets electrònics entre els joves", va indicar Alex Azar, el secretari de Salut i Serveis Humans, citat en el comunicat difós per la FDA.