Ja hi ha preus màxims per a gels i solucions hidroalcohòlics autoritzats temporalment per la Aemps

La Resolució publicada en el BOE també fixa el preu de les màscares quirúrgiques d'un sol ús en 96 cèntims la unitat.

Ja hi ha preus màxims per a gels i solucions hidroalcohòlics autoritzats temporalment per la Aemps

El Boletín Oficial del Estado (BOE) ha publicat aquest dijous 23 d'abril una Resolució en la que indica els preus als quals podran vendre's gels i solucions hidroalcohòlics autoritzats temporalment per l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (Aemps). Seran entre 1,5 i 2,1 cèntims el mil·lilitre, en funció de la capacitat de l'envàs. També les màscares quirúrgiques d'un sol ús tindran un preu màxim, de 96 cèntims per unitat, impostos inclosos.

La Resolució de 22 d'abril de 2020, de la Direcció General de Cartera Comuna de Serveis del Sistema Nacional de Salut i Farmàcia, recull l'Acord adoptat el 21 d'abril per la Comissió Interministerial de Preus dels Medicaments. Encara que s'han regulat els preus màxims de les màscares quirúrgiques d'un sol ús, el de les màscares higièniques informa, es decidirà en la pròxima reunió de la Comissió "a fi d'obtenir major informació sobre els costos de fabricació en el sector tèxtil nacional".

Quant a gels i solucions hidroalcohòlics autoritzats temporalment per la Aemps, la Resolució indica un preu màxim de 2,1 cèntims el mil·lilitre en envasos de fins a 150 mil·lilitres; d'1,8 cèntims/mil·lilitre per als envasos d'entre 150 i 300 mil·lilitres; i d'1,5 cèntims el mil·lilitre en envasos d'entre 300 i 1.000 mil·lilitres.

D'altra banda, el text recull que els preus dels "antisèptics de pell sana autoritzats per la Aemps" seran fixats igualment en la pròxima reunió, després d'obtenir "major informació sobre els seus costos de fabricació".

La Resolució també indica que es tracta d'imports màxims "unitaris", que són "preus finals amb l'IVA, o, si escau, l'IGIC corresponents" i que queden subjectes a pròximes revisions "atesa l'evolució dels preus de mercat". La normativa entrarà en vigor aquest divendres 24 d'abril.