Ull als "preus competitius" del Pla Estable d'Iberdrola: el kWh és un 91% més car que el PVPC

La tarifa amb què la comercialitzadora manté el mateix preu les 24 hores dispara les factures elèctriques. Suposa 19,06 cèntims per kWh, enfront dels 9,98 de l'semirregulat PVPC d'abril.

Ull als

FACUA-Consumidors en Acció adverteix que el Pla Estable d'Iberdrola dispara les factures en aplicar un preu per l'electricitat consumida un 91% més car que el semirregulat Preu Voluntari per al Petit Consumidor (PVPC).

"Si no pares ni de nit ni de dia, ara pots pagar el mateix a totes hores", "24 hores a el mateix preu, amb preus competitius". Aquests són els reclams del Pla Estable d'Iberdrola, amb el qual la principal comercialitzadora aplica el mateix preu per cada quilowatt hora (kWh) les 24 hores.

La tarifa és de 19,06 cèntims per kWh, enfront dels 9,98 que va representar de mitjana a l'abril el PVPC, el més baix en els últims setze anys.

FACUA ha posat en marxa la campanya #YoPagoMenosLuz per ajudar els usuaris a identificar les trampes de les elèctriques per inflar-les els rebuts fent-los creure que paguen menys.

Els consumidors poden unir-se a la plataforma a través del web FACUA.org/YoPagoMenosLuz i. Així, rebran informació sobre els passos a seguir per detectar si la seva tarifa és desproporcionadament alta i com canviar-la al PVPC, que ofereixen les anomenades comercialitzadores de referència.