Garzón convoca a les CCAA amb l'objectiu de coordinar les vies "per sancionar fraus i abusos"

El Ministeri de Consum adverteix d'una borsa de milions de potencials reclamacions de consumidors i usuaris" per irregularitats vinculades a l'estat d'alarma.

Garzón convoca a les CCAA amb l'objectiu de coordinar les vies

El ministre de Consum, Alberto Garzón, ha convocat aquest divendres una trobada amb les comunitats autònomes amb l'objectiu de reforçar la coordinació entre les autoritats competents en la matèria i potenciar una major protecció dels consumidors en la fase de desescalada.

A la reunió, que tindrà lloc a les 17.00 hores de forma telemàtica, participaran al costat del ministre el secretari general de Consum i Joc, Rafael Escudero, i la directora general de Consum, Bibiana Medialdea. Estan convocats els consellers i directors generals competents en matèria de protecció de les disset comunitats i les ciutats autònomes de Ceuta i Melilla.

Segons ha informat el Ministeri, la trobada "busca que Govern i comunitats intensifiquin la seva feina i donin les millors respostes per gestionar una borsa de milions de potencials reclamacions de consumidors i usuaris després de setmanes d'estat d'alarma".

Davant d'aquesta previsió, el ministre proposarà traçar una estratègia de treball que "serveixi per planificar i anticipar-se, sense que minvin les garanties de protecció als consumidors i usuaris". Garzón proposa "treballar per l'interès general de la gran majoria social", el que implica "coordinar tots els mitjans i vies existents per sancionar fraus i abusos, i protegir especialment a les persones més vulnerables i que amb més intensitat estan patint aquesta crisi".

Amb això es pretén que les mesures urgents del Reial decret llei 11/2020 siguin efectives en l'àmbit social i econòmic per a la protecció dels drets de consumidors i usuaris. El Consell de Ministres va aprovar aquest paquet legislatiu el 31 de març amb l'objectiu de pal·liar les conseqüències de la declaració de l'estat d'alarma.

"La crisi sanitària a la qual ens enfrontem requereix les millors respostes i compromisos en tots els àmbits per protegir la població del nostre país davant el virus, alhora que es minimitza l'impacte social i econòmic sobre les famílies i les empreses", defensa Garzón en l'escrit remès a les comunitats autònomes aquesta setmana. "A poc a poc, amb una exemplaritat impecable i un compromís ferm per part de milions d'espanyols i espanyoles, van millorant els resultats en aquesta lluita", conclou la missiva.