Brussel·les expedienta a Espanya per no transposar a la seva legislació les regles de l'espai ferroviari únic

La normativa va ser aprovada pels Estats membre de la Unió Europea a la fi de 2012 i van tenir fins a juny de 2015 per a transposar-la a les seves lleis nacionals.

Brussel·les expedienta a Espanya per no transposar a la seva legislació les regles de l'espai ferroviari únic

La Comissió Europea ha anunciat aquest dijous l'obertura d'un expedient sancionador contra Espanya i altres dos Estats membre per no transposar a temps a la seva legislació nacional les regles comunes que estableixen l'espai ferroviari europeu únic.

L'objectiu d'aquesta regulació és crear un marc més competitiu en el sector europeu en cobrir amb les mateixes regles financeres i de control a tota la indústria, així com les competències dels organismes de control, el marc d'inversions i l'accés a infraestructures.

La nova legislació europea va ser aprovada pels Estats membre a la fi de 2012 i van tenir fins a juny de 2015 per a transposar-la a les seves lleis nacionals.

Brussel·les ha enviat per això una carta d'emplaçament a les autoritats espanyoles, que és el primer pas d'un procediment d'infracció i dóna un termini de quatre mesos a l'Estat membre per a complir amb la legislació comunitària.

En aquest cas, a més d'Espanya, l'Executiu comunitari ha remès avisos similars a Eslovènia i a Croàcia. Si complert el primer termini les autoritats no compleixen satisfactòriament amb els canvis demandats, la Comissió podrà fer el següent pas que implica l'enviament d'un dictamen motivat, últim avís abans d'elevar el cas al Tribunal de Justícia de la Unió Europea no es resolen les irregularitats.