Catalunya multa amb 40.000 euros Ryanair per dificultar el reemborsament de vols cancel·lats per la Covid

FACUA va denunciar l'aerolínia el 2020 per dilatar en excés el termini màxim per tornar a les persones afectades el cost dels bitllets, superant el temps establert legalment.

Catalunya multa amb 40.000 euros Ryanair per dificultar el reemborsament de vols cancel·lats per la Covid

Després de la denúncia de FACUA-Consumidors en Acció, l'Agència Catalana del Consum (ACC) ha multat Ryanair amb 40.000 euros per dificultar el reemborsament als usuaris dels bitllets dels vols que van ser cancel·lats a conseqüència de la pandèmia de la Covid-19.

L'associació va denunciar l'aerolínia el març de 2020 per dilatar en excés el termini màxim per a la devolució dels imports, després d'informar que podia trigar a fer-se fins vint-i-vuit dies després de la sol·licitud de reemborsament, malgrat que la normativa europea obliga que es faci en "set dies".

Ara, l'Agència Catalana del Consum ha comunicat a FACUA que ha imposat a Ryanair una multa de 40.000 euros, després de desestimar el recurs inicial que va interposar l'aerolínia contra la resolució sancionadora de l'administració.

A l'escrit, l'ACC assenyala que la sanció s'imposa per "realitzar pràctiques comercials deslleials per acció o per omissió que provoquin o puguin provocar en la persona consumidora un comportament econòmic que altrament no hauria tingut".

Què diu la llei

L'article 8 del Reglament europeu 261/2004 assenyala que, en cas d'una cancel·lació per part de l'aerolínia, "s'oferirà als passatgers [...] el reemborsament en set dies, segons les modalitats de l'apartat 3 de l'article 7, del cost íntegre del bitllet en el preu a què es va comprar, corresponent a la part o parts del viatge no efectuades i a la part o parts del viatge efectuades, si el vol ja no té raó de ser en relació amb el pla de viatge inicial del passatger [...]".