Des del dilluns 19 de febrer

FACUA Catalunya amplia el seu horari d'atenció als consumidors a les tardes

L'associació, a més dels matins, estarà oberta en horari de 17 a 19 hores de dilluns a dijous.

FACUA Catalunya amplia el seu horari d'atenció als consumidors a les tardes

FACUA Catalunya amplia horari d'atenció als consumidors a les tardes a la seva seu situada a carrer de Leiva, nombre 25, de dilluns a dijous de 17 a 19 hores. Així, des d'aquest dilluns 19 de febrer, els consumidors de Catalunya poden plantejar personalment les seves consultes i/o reclamacions a l'associació, a més dels matins, també en un ampli horari de tarda.

Amb aquesta iniciativa, FACUA Catalunya pretén facilitar el contacte amb l'associació dels consumidors catalans, sobretot, d'aquells que tenen dificultats per fer-ho al matí, a través d'internet o telefònicament, o que, per la complexitat de l'assumpte que necessiten plantejar, prefereixin fer-ho personalment.

L'ampliació d'horari és un pas més de l'associació per millorar l'atenció als consumidors, després del trasllat de la seva seu a les noves instal·lacions de carrer de Leiva, a Barcelona, ​​al començament de 2018.

FACUA Catalunya és una organització que compta amb 22.708 socis, dels quals 3.957 són de ple dret i 18.751 són socis adherits.

Nou horari

D'aquesta manera, els usuaris que vulguin apropar-se a l'oficina de FACUA Catalunya podran fer-ho de dilluns a dijous de 9 a 13 hores i de 17 a 19 hores i els divendres, en horari de matí, de 9 a 13 hores.

Així mateix, els consumidors catalans tenen a la seva disposició altres vies de contacte amb l'associació, trucant al número d'atenció al consumidor 931.402.985, a través del correu electrònic catalunya@facua.org, o des del seu web FACUA.org/catalunya així com la seva versió en català, FACUA.cat.