La Policia denúncia a 220 sales d'apostes de tota Espanya

L'anomenada operació Arcade ha dut a terme més de 1.800 inspeccions i ha acabat amb la detecció de 28 menors en locals de joc.

La Policia denúncia a 220 sales d'apostes de tota Espanya

La Policia Nacional ha interposat 220 denúncies contra sales d'apostes en el marc de l'anomenada operació Arcade, on han realitzat més de 1.800 inspeccions per a comprovar si la normativa d'accés de menors es compleix. Els registres han acabat amb la detecció de 28 menors en els locals de joc, a més de 184 persones indocumentades.

Segons han explicat els responsables, amb l'operació "es pretén prendre el pols de la situació, per a incidir en aquells aspectes i llocs on la problemàtica pugui ser major". València, Madrid, Canàries i Andalusia són les comunitats autònomes en les quals més irregularitats s'han detectat. Les denúncies han estat enviades a les conselleries corresponents.

Els agents han realitzat un total de 1.881 inspeccions en locals de tota Espanya per a comprovar que es compleix amb aquesta normativa d'accés. Encara que la legislació sobre el joc està regulada per cada comunitat autònoma, els paràmetres comuns estableixen que els menors de 18 anys no poden participar en el joc ni en les apostes que es desenvolupen en aquests establiments.

Amb aquesta mena d'accions, la Policia Nacional pretén avaluar, detectar i erradicar la possibilitat que els menors d'edat puguin entrar i juguin en locals autoritzats de jocs i d'apostes, així com avaluar el nivell de control d'accés que duen a terme aquests llocs.

L'operació Arcade s'ha dut a terme durant els dies 26 i 27 de setembre per agents especialitzats de la Policia Nacional i en col·laboració amb la Policia Foral de Navarra i els Mossos d'Esquadra.