Davant les autoritats de consum de les seves respectives comunitats

FACUA denuncia a 18 asseguradores per tenir línies 901 i 902 per a l'atenció al client

L'associació recorda que les companyies incompleixen la llei a l'obligar els usuaris a trucar a telèfons de tarifació especial en determinats supòsits.

FACUA denuncia a 18 asseguradores per tenir línies 901 i 902 per a l'atenció al client

FACUA-Consumidors en Acció ha denunciat a 18 companyies asseguradores per incomplir la llei a l'obligar els usuaris a trucar a telèfons de tarifació especial (901 i 902) per tramitar o gestionar determinats supòsits.

En concret, les divuit empreses amb numeracions d'aquest tipus són Mapfre, Zurich, AXA, La Caixa, Allianz, Generali, Caser, Catalana Occident, Mutua Madrileña, Sanitas, Santalucía, BBVA Seguros, Aviva, Asisa, Ocaso, Plus Ultra, Reale i Aegon.

L'associació ha remès les seves denúncies a les autoritats de consum autonòmiques de les comunitats on les empreses tenen els seus respectius domicilis socials: Agència Catalana del Consum, Kontsumobide (País Basc), Direcció General de Salut Pública i Consum de Balears, així com la Direcció General de Comerç i Consum de Madrid.

FACUA adverteix que amb aquesta pràctica els usuaris han de suportar costos addicionals per exercir els seus drets en relació a les cobertures incloses en les pòlisses contractades, tot això malgrat estar inclosos aquests serveis en la prima abonada pels prenedors de les assegurances.

De les asseguradores denunciades, no compten amb cap numeració gratuïta per donar atenció als consumidors Zurich, Generali, Sanitas, BBVA Seguros, Asisa, Plus Ultra, Reale i Aviva.

Única alternativa: 901

FACUA destaca el cas d'aquesta última, Aviva, que només presta el servei a través d'una línia d'una tarifació especial (901 10 00 57), incrementant considerablement la despesa de la crida dels usuaris que vulguin fer ús del servei.

Quant als números convencionals o geogràfics, la majoria, 16 empreses, operen certs serveis de gestió i informació a través d'aquesta tarificació entre les seves numeracions, en la majoria dels casos per assistència a l'estranger.

L'associació subratlla que, encara que les empreses facilitin números gratuïts o números geogràfics, la majoria proporciona numeracions de tarifació especial per a les comunicacions dels sinistres o l'exercici de drets en relació a les cobertures incloses en les pòlisses contractades. És a dir, per a gestionar les incidències i necessitats més habituals.

Zurich, per exemple, fa ús del 902 08 01 55 per informar del robatori de vehicle amb dispositiu telemàtic; Allianz destina, entre altres, el 902 30 24 02 per atendre urgències sanitàries; i en els mateixos casos es troben altres com Generalitat o Ocaso. En relació a aquesta, la capçalera de la seva web promociona un 901 (901 25 65 65) sense advertir que té habilitat un gratuït (900 32 00 32) per als usuaris que ja tenen pòlisses subscrites amb l'empresa, la qual cosa fomenta la confusió i incita a trucar a través del 901.

FACUA ve desenvolupant la campanya # Stop902 per mobilitzar els usuaris contra aquest tipus d'abusos en els telèfons d'atenció al consumidor. Els usuaris poden sumar-se a ella a la web FACUA.org/Stop902.

Liberty va rectificar eliminant els seus 902

Després de la campanya desenvolupada per l'associació, el grup Liberty Seguros, del qual formen part les asseguradores Regal, Gènesi i Liberty Seguros, va anunciar al maig que operaven amb línies la substitució dels seus 902 per números gratuïts i prefixos geogràfics.

FACUA recorda que l'article 21.2 del Reial Decret 1/2007, de 16 de novembre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei General per a la Defensa dels Consumidors i Usuaris i altres lleis complementàries, fa referència a una "tarifa bàsica "que impedeix que els consumidors suportin un cost superior a l'habitual d'una trucada a un telèfon fix o mòbil estàndard al comunicar-se amb l'empresa o professional en qüestió.

En els últims mesos, l'associació ha presentat bateries de denúncies per irregularitats similars contra companyies i empreses d'altres sectors com telecos, aerolínies, energètiques, Renfe -que ha substituït les seves 902 al juliol- la Societat Estatal de Correus i Telègrafs i la seva filial Correo Expres, així com contra superfícies comercials.