FACUA condemna els atemptats a Barcelona i Cambrils i crida a participar en els actes de solidaritat

L'associació mostra el seu condol i afecte a les famílies i amics de les víctimes mortals.

FACUA condemna els atemptats a Barcelona i Cambrils i crida a participar en els actes de solidaritat

FACUA-Consumidors en Acció crida a tots els seus afiliats i al conjunt de la ciutadania perquè avui divendres 18 d'agost, a les 12.00 hores, es concentrin a les portes dels seus centres de treball o en els punts de tot Espanya on estan convocats actes per mostrar, amb un minut de silenci, solidaritat amb les víctimes de la barbàrie terrorista, els seus familiars i cercles pròxims, i reforçar el compromís amb la pau, la justícia, la tolerància i la democràcia.

FACUA condemna el brutal atemptat comès aquest dijous 17 d'agost a Barcelona i l'intent frustrat pels Mossos d'Esquadra a la matinada de divendres al municipi tarragoní de Cambrils. L'associació mostra tota la seva solidaritat i afecte amb les famílies i amics de les víctimes mortals i ferits.

Així mateix, FACUA felicita tots els treballadors dels cossos i forces de seguretat, transport, serveis sanitaris ... per l'exemplar treball desenvolupat. Igualment, aplaudeix l'onada de solidaritat que ha recorregut Barcelona i Cambrils, on professionals del sector del taxi han transportat als ciutadans de manera gratuïta, treballadors d'establiments comercials han prestat atenció i suport a multitud de persones en conèixer els atemptats i nombroses famílies han allotjat a casa seva a turistes, com també ho han fet de manera altruista responsables d'establiments hotelers.

FACUA confia que l'enorme professionalitat amb què estan treballant Policia, Guàrdia Civil i Mossos permetrà que, després de les dues detencions de dijous i la que s'ha produït en el matí de divendres -els cinc terroristes de Cambrils han mort-, es localitzi també a la resta d'autors dels atemptats perquè puguin ser posats a disposició de la Justícia.

L'associació es mostra convençuda que els criminals actes de violència terrorista no aconseguiran el seu objectiu d'enverinar d'odi, racisme i xenofòbia, ciutats que són exemple de democràcia, inclusió i tolerància, com tampoc ho faran amb el conjunt del poble espanyol.