MILERS DE TRAJECTES CANCEL·LATS EN ELS PRŇXIMS MESOS

Ryanair fa negoci amb les seves cancel·lacions: aplica un cŕrrec il·legal per reubicar en altres vols

FACUA denuncia que la falta de contundčncia sancionadora de l'Agčncia Estatal de Seguretat Ačria afavoreix que s'incrementen les irregularitats de l'aerolínia.

Ryanair fa negoci amb les seves cancel·lacions: aplica un cŕrrec il·legal per reubicar en altres vols

L'Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA), dependent del Ministeri de Foment, ha recordat a tots els passatgers que estiguin afectats per les cancel·lacions de vols que està realitzant Ryanair, que la companyia aèria no pot cobrar cap despesa de gestió per triar l'opció de reubicació en un altre vol.

L'aerolínia, mentrestant, segueix sumant irregularitat. FACUA-Consumidors en Acció lamenta que la manca de contundència sancionadora d'Aesa estigui portant a l'aerolínia a fer negoci fins i tot amb les cancel·lacions massives de vols que segueix anunciant: als més de 2.000 de les quals va advertir entre setembre i octubre, ara acaba de sumar altres 18.000 previstos des de novembre fins als primers mesos de 2018.

L'associació, que ja ha demanat a Foment multes exemplaritzants per a la companyia, insisteix que si els mecanismes de control i sanció resultessin eficaços i contundents, Ryanair no s'atreviria a cometre aquest tipus irregularitats, que se sumen a les que està consumant en relació a l'atenció als afectats, als quals confon ometent informació sobre els seus drets, i fins i tot tergiversant el contingut de la legislació per eludir abonar-los la totalitat de compensacions i indemnitzacions a les quals tenen dret.

FACUA critica que Foment hagi xifrat la multa màxima que podria rebre l'aerolínia en 4,5 milions d'euros. Això implica que Ryanair se sàpiga amb barra lliure per cancel·lar els vols que consideri. De fet, l'associació mostra la seva preocupació davant la possibilitat que aquestes cancel·lacions, que ja es compten per milers, segueixin augmentant encara més en els últims mesos. I amb elles, el nombre d'afectats.

FACUA lamenta que les autoritats tornin a mostrar una vegada més la seva passivitat davant irregularitats com les de Ryanair, que continua filant encara més prim dels abusos i engreixant la seva llista d'incidències, que segueixen quedant impunes i les conseqüències segueixen pagant únicament els usuaris.