Tipus 803,806 i 807

FACUA alerta d'un frau mitjançant trucades des de línies de tarifació addicionals estrangeres

Deixen trucades perdudes des de telèfons estrangers amb prefixos d'Albània (355), Costa d'Ivori (225), Ghana (233) o Nigèria (234).

FACUA alerta d'un frau mitjançant trucades des de línies de tarifació addicionals estrangeres

FACUA-Consumidors en Acció adverteix als consumidors d'un frau mitjançant trucades perdudes. L'estafa consisteix que l'usuari retorna una trucada que ha rebut des de línies estrangeres de tarifació addicional. El timador obté com a benefici un alt percentatge del cost d'aquesta, ja que els nombres en qüestió equivalen a Espanya als quals porten els prefixos 803, 806 i 807, que tenen un recàrrec afegit.

L'associació aconsella als usuaris que no retornin la trucada si es tracta d'un nombre no conegut i que contingui prefixos de països com Albània (355), Costa d'Ivori (225), Ghana (233) o Nigèria (234).

FACUA recorda als consumidors que si el nombre que crida porta davant un signe + correspon a una línia de l'estranger.

L'associació recomana que es comprovi la procedència del nombre que truca. Una manera de poder fer-ho és introduint en un cercador d'Internet, on apareixerà el país d'origen de la trucada i si ha estat denunciat anteriorment.

FACUA indica que, una vegada detectat el frau, resulta aconsellable guardar el nombre en l'agenda amb el nom d'"estafa" o "no agafar", per exemple.

L'associació aconsella als afectats per aquest frau que presentin una reclamació a la seva companyia de telecomunicacions per advertir de les irregularitats i sol·licitar que no els carreguin el sobrecost de les trucades.