Barcelona tindrà les dades dels anunciants en Airbnb per acabar amb els pisos turístics il·legals

Aquesta plataforma, en la qual els usuaris ofereixen allotjament en el seu habitatge a canvi d'una compensació econòmica, llançarà aquest divendres 1 de juny una nova eina amb la qual detectar els pisos sense llicència.

Barcelona tindrà les dades dels anunciants en Airbnb per acabar amb els pisos turístics il·legals

L'Ajuntament de Barcelona comptarà amb els noms de les persones que s'anuncien a la plataforma Airbnb per posar fi als pisos turístics sense llicència.

Aquesta plataforma en la qual els usuaris ofereixen allotjament al seu domicili a canvi d'una compensació econòmica, llançarà aquest divendres 1 de juny una eina per combatre els pisos sense llicència i demanarà als anunciants un consentiment perquè dades com el seu nom, adreça i DNI puguin ser compartits amb el consistori de la ciutat comtal i altres autoritats locals i regionals.

Segons ha informat la plataforma en un comunicat, la iniciativa forma part d'una nova eina per acabar amb l'oferta d'allotjaments turístics sense llicència, que busca "seguir les normes locals de turisme de Barcelona i Catalunya".

Els nous amfitrions d'Airbnb hauran d'indicar, abans de poder compartir el seu allotjament, si aquest ha d'estar registrat per llei, i se'ls recordarà quina és la normativa local sobre turisme, remetent-a les preguntes freqüents sobre què diu la llei al respecte.

Amb aquesta iniciativa, Airbnb busca "verificar d'una manera més fàcil que els allotjaments compleixen amb la llei i ajudar a eliminar potencials mals actors".

La companyia porta treballant en aquestes mesures des de l'estiu de 2017, alhora que revisa la llista d'usuaris que no compleixen la llei que han estat identificats per l'Ajuntament.

Segons el director general d'Airbnb Màrqueting Services a Espanya, Arnaldo Muñoz, l'empresa va acordar l'any passat amb l'Ajuntament notificar i retirar als usuaris "identificats individualment per l'Ajuntament i notificats a Airbnb".

"L'última llista lliurada està sent revisada d'acord a aquest procés i tots els mals actors seran per descomptat retirats" per no complir les condicions generals d'Airbnb, ha apuntat Muñoz.

2.500 anuncis de pisos turístics retirats

De fet, Muñoz ha assenyalat que ja s'han retirat 2.500 anuncis de pisos turístics des que el consistori va començar a identificar els usuaris que no complien les normes locals.

A més, ha recordat que l'empresa ja limita a un la quantitat de pisos que poden tenir anunciats els usuaris al districte de Ciutat Vella, llevat que comparteixin públicament les seves dades. ​