FACUA reclama que la nova autoritat de protecció del consumidor financer tingui potestat sancionadora

L'associació exigeix al Ministeri d'Economia que l'esborrany de l'avantprojecte de llei reculli indemnitzacions als usuaris que reclamin i els donin la raó.

FACUA reclama que la nova autoritat de protecció del consumidor financer tingui potestat sancionadora

FACUA-Consumidors en Acció reclama al Ministeri d'Economia que la nova Autoritat Independent de Protecció del Client Financer tingui potestat per a sancionar a les entitats que defraudin als consumidors.

L'associació exigeix al departament que dirigeix Nadia Calviño que l'esborrany de l'avantprojecte de llei que dóna veu vinculant a aquesta oficina per a les reclamacions de fins a 50.000 euros reculli indemnitzacions als usuaris que reclamin i els donin la raó.

Segons l'esborrany actual, el ministeri de Calviño ha establert un sistema de finançament de la nova Autoritat Independent de Protecció al Client Financer basat en una doble taxa. Una de 200 euros, la quantia dels quals podrà ser modificada per reial decret, que les empreses hauran d'abonar per cada reclamació rebuda. Paral·lelament, una altra taxa per a la promoció de bones pràctiques destinada a les entitats que rebin major volum de queixes.

FACUA considera un insignificant peatge aquesta quantitat si no va acompanyada de multes contundents a les empreses denunciades quan es confirmin els fraus contra els usuaris. D'aquí, la necessitat que aquesta oficina compti amb poder per a sancionar. Així mateix, critica que el Ministeri d'Economia no compti amb la participació de FACUA en la definició i constitució d'aquesta autoritat de protecció del consumidor financer.

L'associació veu insuficient el paper que tindrà aquesta oficina i lamenta que encara segueixi sense funcionar. Havia d'estar en marxa des de fa ja un any per mandat europeu.

Aquesta autoritat servirà, previsiblement, com una nova via extrajudicial de solució de reclamacions de consumidors les resolucions dels quals -a diferència de l'actual sistema del Banc d'Espanya- seran vinculants per a les entitats bancàries sempre que les quanties de les reclamacions no superin els 50.000 euros, segons recull Cinco Días.

D'altra banda, FACUA valora positivament que la nova Autoritat Independent de Protecció del Client Financer vagi a tramitar tot tipus de reclamacions de consumidors en l'àmbit bancari, assegurador i del mercat, incloent l'incompliment de normes de conducta o males pràctiques en la comercialització de productes.

Actualment, encara que més del 70% de les resolucions del Banc de l'Espanya són favorables als consumidors, aquestes no tenen un caràcter vinculant, per la qual cosa no pot obligar la banca a complir els seus dictàmens. El que pot fer ara és imposar sancions per irregularitats que li revelen els consumidors, la qual cosa ocorre en comptades ocasions amb sancions de molt reduïda quantia. Cosa que FACUA fa anys que critica.