FACUA denuncia a Fnac per no lliurar milers de m˛bils amb l'excusa d'un "error informÓtic"

Ha solĚlicitat a les 17 autoritats de protecciˇ al consumidor de les comunitats aut˛nomes que obrin expedients sancionadors contra la multinacional francesa.

FACUA denuncia a Fnac per no lliurar milers de m˛bils amb l'excusa d'un

FACUA-Consumidors en Acció ha presentat una bateria de denúncies contra Fnac davant les autoritats de consum de les 17 comunitats autònomes per negar-se a lliurar milers de telèfons intel·ligents Huawei P30 Pro 6,47" 128 GB que va vendre el passat 27 d'octubre a través del seu web al preu de 139 euros, 124,90 euros en el cas dels usuaris que són socis de la botiga. L'associació reclama l'obertura d'expedients sancionadors a la multinacional francesa.

L'empresa pretén justificar les cancel·lacions de les comandes amb l'argument que va cometre "un error informàtic en el procés d'actualització de dades" i que la seva oferta "no és real ni correspon amb el preu marcat". Més de 1.100 usuaris s'han sumat a la plataforma d'afectats creada per FACUA. Qualsevol consumidor que hagi sofert la cancel·lació de la seva compra pot sumar-se a través de la web FACUA.org/AfectadosFnac (també pots unir-te prement aquí).

Plataforma d'afectats

L'associació està facilitant als consumidors que s'han sumat a la plataforma informació sobre els seus drets i les denúncies que ha interposat davant les 17 agències, instituts o direccions generals de consum de les comunitats autònomes. També els afectats poden presentar aquestes denúncies davant els organismes de protecció al consumidor de les seves respectives comunitats i reclamar en elles l'obertura d'expedients sancionadors contra Fnac per la negativa a complir els contractes de compravenda.

A la vista de les circumstàncies del cas i conforme a la normativa vigent, FACUA considera que el contracte s'ha perfeccionat, per la qual cosa Fnac ha de complir amb la seva obligació de lliurar els mòbils adquirits pels consumidors. Per si no fos prou, la legislació específica de defensa dels consumidors adverteix que les ofertes seran exigibles per aquests, havent-se d'executar el contracte sense cap demora indeguda per part de l'empresa.

Fnac va enviar un correu a tots els usuaris que van comprar el telèfon intel·ligent per a comunicar-los la cancel·lació de la comanda: "Ens posem en contacte amb vostè per a comunicar-li que, a causa d'un error informàtic en el procés d'actualització de dades, el preu marcat per al producte 'Huawei P30 Pro 6,47" 128 GB' sol·licitat en la/es comanda/es que va realitzar el 27/10/2019 no és real ni correspon amb el preu marcat, per la qual cosa hem procedit a cancel·lar automàticament totes les operacions relacionades amb aquest article".