El Govern decreta la fi dels 902 i 901 després de les reivindicacions de FACUA al Ministeri de Consum

Des d'aquest dimecres les empreses que presten serveis bàsics d'interès general hauran d'oferir línies gratuïtes. La resta, numeracions mòbils o fixes amb prefix geogràfic.

El Govern decreta la fi dels 902 i 901 després de les reivindicacions de FACUA al Ministeri de Consum

El Consell de Ministres ha aprovat avui un canvi normatiu que suposarà el punt final a les caríssimes línies 902 i 901 d'atenció al client.

Després de les reivindicacions plantejades per FACUA-Consumidors en Acció des de l'inici de la legislatura al ministre de Consum, Alberto Garzón, des d'aquest dimecres les empreses que presten serveis bàsics d'interès general hauran d'oferir línies gratuïtes. La resta, numeracions mòbils o fixes amb prefix geogràfic.

Les empreses que hauran de tenir telèfons gratuïts són les d'aigua, gas, electricitat, financers, assegurances, postals, transports, salut, sanejament o residus. Fins ara, només les companyies de telecomunicacions i les energètiques estaven obligades a disposar de numeracions sense cost per a l'usuari.

FACUA mostra la seva satisfacció davant la mesura i estarà vigilant per a denunciar el seu incompliment. Els consumidors que es vegin obligats a trucar a línies 902 i 901 podran reclamar a les empreses l'abonament de les quantitats que hagin de pagar per això a les seves companyies de telecomunicacions.