FACUA Catalunya se suma a la concentració a Tarragona "per una banca digna per a les persones grans"

Tindrà lloc aquest diumenge 6 de març a les 12 hores davant la seu del Banc d'Espanya de Tarragona.

FACUA Catalunya se suma a la concentració a Tarragona

FACUA Catalunya, com a part de la Coordinadora d'Entitats de Tarragona (CET), s'ha afegit a la concentració convocada per a aquest diumenge 6 de març a Tarragona "per una banca digna per a les persones grans".

La mobilització tindrà lloc a les 12 hores davant la seu del Banc d'Espanya a la Rambla Nova.

Fent costat de més d'una vintena d'organitzacions, a més de les altres més de cent entitats que componen la CET, FACUA Catalunya assenyala la necessitat d'exigir que els bancs tornin a prestar una atenció adequada a les persones grans, amb mobilitat reduïda i totes aquelles afectades per la bretxa digital.

La CET assenyala en un comunicat que les recents polítiques de tancament d'oficines i de disminució de l'atenció presencial que estan duent a terme les entitats bancàries estan afectant especialment aquests sectors més vulnerables, que es veuen abocats a l'ús de caixers automàtics i de serveis digitals, amb la dificultat que els comporta.

En aquest sentit, FACUA Catalunya recorda que l'associació en l'àmbit estatal, FACUA-Consumidors en Acció, ha hagut de plantejar una denúncia contra Espanya davant la Comissió Europea per no aplicar correctament la directiva de comptes de pagament bàsics, que deixa ben clar que a les oficines bancàries s'ha de permetre treure diners sempre que estiguin obertes.

Anteriorment ja havia denunciat a CaixaBank per aquesta pràctica -no permetre retirar diners en oficines-, sense que fins avui el Ministeri de Consum hagi donat resposta a l'escrit enviat per l'associació. El Banc d'Espanya, per part seva, ha emès una resolució en la qual assegura que la normativa que regula aquests comptes no obliga els bancs a facilitar la retirada de diners en finestreta, una cosa contrària al que estableix la normativa europea.